LENGYELORSZÁG MAGYARULLENGYELORSZÁG
MÚLT ÉS JELENKapcsolódó anyagok:Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat


 

Rally Polska 2013

2013. július 20-31. között Rally Polska 2013 volt az elnevezése annak vállalkozásnak, melynek keretén belül a még hátralévő két lengyelországi vajdaságot, a Lusbuskie Vajdaságot és Nyugat-Pomerániát jártuk végig. A 2006 óta tartó – néhány kisebb kirándulással fűszerezett – utazás során már számos szép helyre eljutottunk. Idén Zielona Góra és Szczecin központokkal, a Németországgal határos területeket és a Balti-tenger vidékét tekintettük végig szinte településenként.

Felmentünk a ¦winoujsciében és a Czolpinobanlévő Világítótornyok tetejére, voltunk a ¦widwinben lévő vármúzeumban és a távolabb lévő, Bytowi Várban. A ¦łowiński Nemzeti Parkban tapostuk a dűne homokját, Wolinban eljutottunk a 19. Wiking Fesztiválra.

Több mint ezer felvétel tartalmazza a két észak-nyugati vajdaság majdnem valamennyi látnivalóját, ugyanakkor Kołbaskowoban még a német autópályára is rátévedtünk. Cedyniában és más emlékhelyen megemlékeztünk a lengyel nép hazaszeretetéről és önfeláldozásáról.  A lengyelek vendégszeretete, a lengyel ételek mély nyomokat hagytak bennünk.

Az utazás során 5680 km-t tettünk meg 102 óra utazási idővel, több mint 48 óra városnézéssel, múzeumlátogatással és a természeti értékek végiglátogatásával. Ezennel Lengyelország valamennyi vajdaságában voltunk, további képek a www.leki17.hu honlapon és a facebook-on találhatók.

B. A.

Letötés PDF formátumban:

 

 

Lengyelország tájai...>>>

Megosztás
Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat