ARANYVONAT
 

Magyar-Lengyel Barátság Napja Rákosmentén

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata, Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Rákoshegyi Bartók Zeneház (1174 Bp. Hunyadi u. 50.) 2013. március 23-án, 16.00 órakor a Rákoshegyi Bartók Zeneházban tartotta a Magyar-Lengyel Barátság Napja nyitó ünnepségét. Szabó Katalin önkormányzati képviselő, a Rákoshegyi Közösségi Ház vezetője köszöntötte a megjelent vendégeket és emlékezett meg a magyar-lengyel történelmi kapcsolatokról.

Tovább....>>>


Ereklyét kapott Szent Kinga temploma

2012. 10. 24. 08:35 -
Szent Kinga-ereklyét kapott október 21-én a Veszprémi Főegyházmegye 600 lelkes apró egyházközsége, Küngös, ahol a település védőszentje tiszteletére épült meg Magyarország egyetlen Szent Kinga-temploma.

Az ereklyét Márfi Gyula érsek kérésére, közbenjárásával Rostetter Szilveszter orgonaművész, zeneszerző, a főegyházmegyei kántorképző vezetője, tanára, a lengyel-magyar kapcsolatok hűséges ápolója hozta el Ószandecből, a Szent Kinga által alapított klarissza kolostorból, a tarnówi püspök, Władyslaw Bobowski hitelesítő okiratával....>>>


Kapcsolódó anyagok:Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat


A fotókat Farkas Imréné Anikó készítette. (Anikó Fotó, Várpalota, Kossuth utca 1. Főtér).

 MegosztásBudapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat