LENGYELORSZÁG MAGYARUL
Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat honlapja

1173 Budapest, Pesti út 165.

Postacím: 1656 Budapest, Pf. 110.

Telefon: 253-3300, Fax: 256-0661; elnök: 06+30-9737492

E-mail: lko@leki17.hu

Szerkeszti:

A Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat képviselőtestülete

A honlapon megjelenő anyagok részben a jogszabályban előírt kötelezettségek teljesítéséből adódó (nyilvános szerződések), részben a Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat működésével kapcsolatos tájékoztató anyagok, harmadrészt rákosligeti Magyar-Lengyel Baráti Kör életével kapcsolatos információk összessége. Az első két esetben az adatok hitelességéért a Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat képviselőtestülete a felelős, a tájékoztató jellegű információkért felelőséget nem vállalunk.

A honlap hivatalos részeinek felelősei:

Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat - elnök

rákosligeti Magyar-Lengyel Baráti Kör - a kör vezetője

Nyilvános Szerződések és megálla-podások - elnök

A honlap tartalmi részével kapcsolatos információikat, észrevételeiket az alábbi e-mail címre várjuk:

honlap@leki17.hu

A honlap üzemeltetéséért felelős:

ArtHour Net Kft.Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat


Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat 1173 Budapest, Pesti út 165.

Lengyel Karácsony a XVII. kerületben

2016. december 15-17. között a Krosnói járásból érkezett vendégekkel együtt ünnepelték a Karácsonyt a Budapest XVII. kerületi lengyelek.

Grażyna Ostrowka kíséretében Aneta Aszlar, Gabriela Winnicka és Daria Samborowska ‒ a 2016. évi járási patrióta dalverseny győztesei – érkeztek Budapestre. Csütörtökön délután Dunai Mónika országgyűlési képviselő mutatta be részükre a Parlament épületét és történetét.


Pénteken délelőtt a Diadal úti Általános Iskolában a helyi művészeti csoport mutatta be néptánc repertoárját, majd a lengyel gyerekek következtek nagy sikerrel. Este a Magyar-Lengyel Baráti Körben léptek fel. A Csekovszky Árpád Művelődési Házban megtartott ünnepség keretében Csekovszky árpádné köszöntötte a megjelent tagokat és vendégeket, majd dr. Szombathy Gyula református lelkipásztor imádkozott. Ezt Buskó András, a kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke adta át a Kerületi Lengyelekért-díjat Grażyna Ostrowka inspektor és Némethné Sári Irén gazdasági irodavezető részére. A rendezvény Aneta Aszlar, Gabriela Winnicka és Daria Samborowska fellépésével zárult.

A lengyel vendégek szombaton még rövid városnézést tettek a Hősök terén, a Budai Várban és a Citadellánál, majd ebéd után hazaindultak Lengyelországba.

POLAKIA MAGAZIN


 Megosztás


Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat